Homenaje a la Escuela/ Homenatge a l'Escola

El Centre Cultural La Nau de la Universitat de València ha inaugurat ‘Escoles i mestres: dos segles d’història i memòria a València’, una exposició que suposa un homenatge a la figura de l’escola i de les seues i els seus mestres al llarg dels quasi dos segles d’existència de l’escola pública.

L'exposició ensenya i dóna  a conèixer; rescata empremptes del passat, identifica discursos i práctiques, presenta llibres, quaderns, imatges, protagonistes, documents. Però evoca experiències i ajuda a reiterar-les ara, mirant d'estimular en el visitant la raó i l'emoció, deixarlo se agent interactiu, connectar la mostra amb les seues pròpies vivències.

 

El curs 1867-1868 s’inaugurava amb molt de retard l’Escola Normal Femenina de València amb 38 alumnes per cursar els estudis de mestra elemental en l'edifici on avui es troba l'Ajuntament.

 

Vídeo de la exposició:  ESCENES EDUCATIVES DEL PASSAT I D'AVUI

L'Escola que anem fem

Homenatge a la docència

SINOPSIS DE L’OBRA :

Tots podem aconseguir les mateixes oportunitats amb el nostre treball. Les candidates representen als alumnes, reivindicant els drets de tots, cercant solucions per una escola pública de qualitat, que ens forme i ens ajude a construir el nostre futur

 

PREMIO ESPECIAL FORUM INTERCULTURAL POR EL APOYO A LOS VALORES DE CONVIVENCIA

Les Candidates    Festival Internacional de Cine Cinema Jove 2010

 

Dia rere Dia

Dia rere Dia, revista escolar PDF

 

Publicació escolar que tracta els esdevenimets i vivències més pròximes dels alumnes. LINK

 

Materials didáctics

L'audiovisual arriba a les nostres escoles

Arròs Rossejat de Sant Blai - Torrent 1993

 

Recorregut pel Torrent de començaments dels 90 i per la seua gatronomia.

Vídeo realitzat per Josep Blasco, Lluís Cases, Vicent Font i Francesc Portalés.

 

Vídeo de All i pebre

 

Documentar a través del video

Conjunto Historico de San Juan del Hospital - Valencia (1/2). LINK

Conjunto Historico de San Juan del Hospital - Valencia (2/2). LINK

La comunidad educativa de Torrent homenajea a los profesores que se jubilan en 2017

El homenaje se ha celebrado en el Conservatori Professional de Música, donde se han reunido familiares, amistades, compañeros y compañeras de trabajo, para acompañar a los y las protagonistas en el fin de una etapa e inicio de otra nueva.

 

El ayuntamiento de Torrent, desde el gabinete de comunicación, ha preparado un emotivo vídeo, grabado en el espacio dedicado a la lectura del Hort de Trénor, en el que los profesores y profesoras explicaban el motivo por el que emprendieron el apasionante camino de la enseñanza, cómo ha sido su trabajo y cómo se plantea su futuro. Además, los profesores han hablado de los libros principales que les ha ayudado en su función de convertirse en buenos educadores y educadoras.

 

El alcalde Jesús Ros y el Director Territorial de Educación, Santiago Estañán, han entregado a los y las protagonistas del acto una placa conmemorativa como recuerdo de su labor

Acte d'homenatge amb motiu de la jubilació del professorat de torrent 2017. 

HOMENATGE MESTRES DE TORRENT_JUBILATS_20
Documento Adobe Acrobat 925.4 KB